Terceira

Terceira is het twee-na-grootste eiland van de Azoren. Het bestaat uit vier overlappende vulkanen en heeft zelfs een nog actieve vulkaan; de Santa Barbara. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen op dit eiland hun hart ophalen want hier vind je het langste zandstrand van de Azoren!

Voor de rest bestaat het eiland voornamelijk uit ruige, beboste gebergten waardoor de meeste inwoners aan de kust leven. Terceira is wederom een groen eiland en er wordt volop akkerbouw gepleegd, waardoor er mooie terrasvorming te zien is op de heuvels. Ook kenmerkend voor dit eiland zijn de vele grotten, die ook bezocht kunnen worden (eventueel onder begeleiding van een gids).

terceira_azoren

De straatjes in de kustplaatsen van Terceira kenmerken zich door tegeltjes op de woningen van de huizen. Hierop staan voornamelijk geschilderde kerken afgebeeld.

Het uitgaansleven is op Terceira niet heel bijzonder, maar vooral in de hoofdstad  Angro do Heroismo vind je enkele gezellige bars en restaurants. Als je van authentieke souvenirs houdt, ben je op dit eiland wél aan het juiste adres, want ze verkopen hier veel typische beeldjes en schilderijen. Ook zie je hier veel ambachtelijke souvenirs, zoals handgeweven kleden, aardewerk en metalen kunst.

Zoals elk eiland van de Azoren heeft ook Terceira een bijzondere culinaire specialiteiten. Onder andere bloedworst, alcantra (gestoofde vis- of vleespotjes) en massa sovada (een zoet brood) zijn aan te raden. Voor echte wijnliefhebbers is het wijnfestival in Bisciotos aan te raden. Dit festival wordt jaarlijks in september georganiseerd en brengt de beste wijn- en fijnproevers bijeen.

Wetenswaardigheid over het eiland

Terceira heeft niet altijd zo geheten. In 1434 werd het eiland voor het eerst ontdekt en noemden ze het Brazilië (dat was toen nog niet ontdekt, later is de naam simpelweg hergebruikt). In 1951 werd het voor de tweede keer ontdekt en kreeg het de naam Jezus Christus. Pas veel later werd dit veranderd in Terceira, wat derde betekent. Dit omdat dit het derde eiland van de Azoren was dat werd ontdekt.

 

Fly-drive Azoren: Terceira, Faial, Pico & São Miguel
Faial, Pico, São Miguel, Terceira
11 days
Rondreis: Eilandhoppen Azoren
Faial, Pico, São Miguel, Terceira
11 days
Do Caracol (Hotel)
Angra do Heroismo, Terceira
8 days
Hotel Angra Garden
Angra do Heroismo, Terceira
8 days