De Eilanden: São Miguel, Ponta Delgada

De hoofdstad van São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, is Ponta Delgada. Hier zijn de meeste winkels, restaurants en barretjes te vinden. Deze stad is omgeven door kratermeren en groene landschappen en staat bekend om de pittoreske straatjes, witte herenhuizen en sfeervolle pleinen. De meeste restaurantjes vind je in de historische binnenstad, maar de verschillende wijken in Ponta Delgada zijn vanwege hun culturele hoogtepunten ook een bezoekje waard.

In het noorden vind je Faja de Baixo, de wijk die vooral bekend is omdat er veel ananas verbouwd wordt. In de wijk Faja de Cima worden de regelmatig festiviteiten georganiseerd, en kun je struinen langs verschillende curiosamarktjes met lokale snuisterijen. Ten oosten van het centrum van Ponta Delgada ligt de wijk São Roque. Hier is onlangs een nieuwe haven aangelegd met een boulevard waar de lokale bevolking ’s avonds bijeenkomt om elkaar te ontmoeten en te flaneren. Hier vind je enkele uitstekende visrestaurants waar alles op de menukaart vers uit de zee komt en zie je bij helder weer de (niet-actieve) vulkaan Do Fogo.

In Ponta Delgada zijn een aantal prachtige parken aangelegd die zeker een bezoek waard zijn, zoals jardim Antonio Borges en Jardim Jose Do Canto. Beide parken zijn botanische tuinen in Victoriaanse stijl die door het zachte klimaat van São Miguel vooral in de lente prachtig in bloei staan. Mocht je Ponta Delgada in mei bezoeken, dan heb je geluk. De straten worden dan rijkelijk met bloemen versierd omdat dan het feest van de Heilige Christus wordt gevierd; oftewel Dia do Santo Christo.

Een aantal andere hoogtepunten zijn het fort van São Bras en de São Sebastian, de grootste en beroemdste kerk van Ponta Delgada. Ook de Portas di Cidade, 3 bogen die dateren uit de 18e eeuw, zijn een bezichtiging waard.

De meeste winkels in Ponta Delgada zijn vooral gericht op de lokale bevolking. Uiteraard vind je ook toeristische winkeltjes met lokale producten. Er zijn een aantal winkelcentra, maar stel je hier niet te veel bij voor. Het bekendste winkelcentrum is Parque Atlantico. Hier vind je ook een apotheek.

De hoofdstad van São Miguel is omgeven door de prachtige natuur die het eiland rijk is. Op slechts enkele kilometers afstand van het centrum van Ponta Delgada vind je het meer van Cete Sidades. Een prachtig kratermeer met een groenblauwe kleur. Ideaal als je de cultuur in Ponta Delgada wil afwisselen met een wandeling door het kleurrijke landschap.

 

Fly-drive Azoren – São Miguel Hotel Talisman
Ponta Delgada, São Miguel
8 days
Fly-drive Azoren – São Miguel Hotel The Lince
Ponta Delgada, São Miguel
8 days
The Lince (Hotel)
Ponta Delgada, São Miguel
8 days
Albergaria Matriz (Hotel)
Ponta Delgada, São Miguel
8 days