De Eilanden: São Miguel

São Miguel is onderdeel van de oostelijke Azoren en staat bekend om de veelzijdige natuur. São Miguel wordt daarom ook wel het ‘Groene Eiland’ genoemd. Het is het grootste eiland van de Azoren en heeft de meeste inwoners, zo’n 140.000. São Miguel is een uitstekend startpunt van een bezoek aan de Azoren, omdat je vanaf hier zowel per vliegtuig als per ferry alle andere eilanden kunt bereiken.

saomiguel_ 2

de hoofdstad: Ponta Delgado

De hoofdstad van São Miguel is Ponta Delgada. Hier kun je struinen door de kleine typische straatjes en vind je oude herenhuizen, pittoreske pleinen en historische kerken. Kenmerkend voor de bouwstijl van de stad is dat veel huizen zijn gemaakt van lavasteen, en zijn beplakt met tegeltjes waarop heiligen zijn afgebeeld.  ’s Avonds komt de boulevard tot leven en kun je heerlijk dineren in een van de vele restaurantjes. Voor de reizigers die zin hebben in een gezellig feestje is een bezoek aan de wijk Faja de Cima een must: hier worden het hele jaar door veel festiviteiten georganiseerd. Visliefhebbers halen hun culinaire hart op in São Roque want in de haven van deze wijk vindt je enkele leuke visrestaurantjes.

Maar São Miguel staat vooral bekend om de gevarieerde flora en fauna. Niet voor niets wordt het het Groene Eiland genoemd. Je ziet veel hortensia’s, acaciabomen en gele kamperfoelie, en er zijn een aantal mooie kratermeren, waaronder de Sete Cidades. Dit is de grootste krater van een inmiddels uitgedoofde vulkaan. Het meer is prachtig groenblauw en heeft een diameter van 12 kilometer. De legende gaat dat dit meer is ontstaan uit tranen door liefdesverdriet van een prachtige prinses en een simpele herder. Zij mochten vanwege hun verschil in stand niet met elkaar trouwen en huilden zo lang dat het meer van Sete Cidades ontstond…

De omgeving van het meer van Furnas is ook een bezoekje waard als je op São Miguel bent. Een bijzondere plek omdat uit de vele openingen in de aarde heet water spuit, een spectaculair gezicht. De grond is hier zo warm dat de lokale bevolking de hitte gebruikt om ermee te koken. Potten met voedsel worden in de aarde gestopt en zo komen heerlijke gerechten met groente en vlees tot stand die bekend staan als de lokale specialiteit Cozido.  Ook kunt u hier genieten van een thermaal bad met spectaculair uitzicht over de prachtige landschappen waar São Miguel zo beroemd om is.

 

Fly-drive Azoren – São Miguel Hotel Talisman
Ponta Delgada, São Miguel
8 days
Bahia Palace (Hotel)
São Miguel, Vila Franco do Campo
8 days
Vale Do Navio (Hotel)
Capelas, São Miguel
8 days
Fly-drive Azoren – São Miguel Hotel The Lince
Ponta Delgada, São Miguel
8 days