De Eilanden: Santa Maria

Het gele eiland, oftewel Santa Maria, heeft de mooiste stranden van de Azoren en is het zuidelijkste eiland. Het landschap is glooiender dan de andere eilanden; het hoogste punt van Santa Maria ligt op 590 meter boven zeeniveau. Leuk weetje: Santa Maria was het eerste eiland van de Azoren dat werd ontdekt en bewoond.

Het eiland van de zon

Santa Maria staat, naast het ‘gele eiland’, ook wel bekend als het ‘eiland van de zon’. Dankzij de zuidelijke ligging heeft Santa Maria een warmer en droger klimaat. Op dit eiland kunt u heerlijk zwemmen in de baaien van Maia en St Lourenco en een bezoek aan het zandstrand van Praia Formosa mag aan de vakantie niet ontbreken.

De rode woestijn

Een merkwaardige verschijning op Santa Maria is de ‘rode woestijn’, een droog en kleiachtig landschap van 8,35 vierkante kilometer groot. Barreiro da Faneca is een uniek landschap en daarom een beschermd natuurreservaat. Hoewel er niet heel veel valt te zien, is het een interessante plek om te ervaren.

Columbus op Santa Maria

Baía dos Anjos is de plek waar Christopher Columbus in 1493 aan land kwam na de ontdekking van de ‘Nieuwe Wereld’ (Amerika). Eenmaal aan land woonde hij en zijn bemanning een mis bij in een kapel in het noorden van het eiland. Deze kapel is nog altijd te bezoeken. Er is nog meer historie te beleven op Santa Maria. Liefhebbers van archeologie kunnen naar Figueiral. Hier zijn diverse maritieme fossielen te bewonderen.
Er zijn helaas geen reizen naar Santa Maria maar kunt wel de boot nemen vanuit São Miguel.

The Lince (Hotel)
Ponta Delgada, São Miguel
8 days
Caloura Resort (Hotel)
Caloura, São Miguel
8 days