De Eilanden: Pico

Pico is het op één na grootste eiland van de Azoren, en dankt zijn naam aan de betekenis; bergpiek. Want de vulkaan van Pico is met 2350 meter niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar ook van Portugal. Pico staat bekend als het ‘grijze eiland’, onder andere omdat het landschap voornamelijk vulkanisch is.

Beklim de vulkaan op Pico

Het hoogste punt van Portugal schreeuwt er natuurlijk om beklommen te worden. Het beklimmen van deze vulkaan is daarom een populaire activiteit voor de sportieve vakantiegangers. De beloning van deze flinke klim is een prachtig uitzicht over het eiland (mits het goed weer is) en met wat geluk ook een zicht op de buureilanden Graciosa en Terceira. De klim kan zelfstandig worden gedaan of met een gids. Zorg er wel voor dat u goed voorbereid begint en dat u zowel fysiek als mentaal fit bent.

De langste lavatunnel en wijngaarden

De wijngaarden van het eiland staan op de werelderfgoedlijst en zijn ook zeker een bezoek waard. De gaarden liggen in een prachtig natuurlijke omgeving en de wijn kunt u proeven in bijvoorbeeld het gemeente Madalena. Daarnaast kunt u op Pico een wandeling maken door één van langste lavatunnels ter wereld (5 kilometer). De Gruta des Torres is daardoor benoemd tot een regionaal natuurmonument.

 

Fly-drive Azoren: Terceira, Faial, Pico & São Miguel
Faial, Pico, São Miguel, Terceira
11 days
Rondreis: Eilandhoppen Azoren
Faial, Pico, São Miguel, Terceira
11 days