De Eilanden: Graciosa

Graciosa is het op een na kleinste eiland van de Azoren. het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 60km2 en telt ongeveer 5000 inwoners. Graciosa wordt nog niet veel bezocht door toeristen. Echter een bezoekje aan dit eiland is zeker de moeite waard.

graciosa_Afb 3

Het eiland straalt rust uit en de natuur is werkelijk waar prachtig. Het eiland wordt gekenmerkt door witte huisjes, gelegen in het glooiende landschap. De hoofdstad van Graciosa heeft Santa Cruz en een bezoekje aan dit plaatsje is een echte aanrader. De gezellige straatjes met haar vriendelijke bewoners zorgen voor een rustgevende en authentieke sfeer. Naast de overige kleine dorpjes is de natuur indrukwekkend op Graciosa. Het bezoeken van de krater Caldeira en deCaldeira mag niet worden overgeslagen! De krater is met een diameter van 1,2 km enorm en er is een 100 meter lange tunnel aangemaakt waardoor je  met je auto door de krater kunt rijden. Je kunt verder prachtige wandeltochten maken en heerlijk picknicken op een van de vele groene velden. In het midden van de krater is er ook nog een enorme grot, furna do Enxofre, met een zwavelhoudend meer.

Wanneer je lekker wilt ontspannen is een bezoekje aan Carapacho een echte aanrader. Hier kun je namelijk kuren in de warmwaterbronnen! Daarnaast is er ook nog een strandje om lekker te relaxen. Naast dit kleine strand zijn er nog 2 zandstranden op het eiland. Voor de activelingen is er genoeg te beleven op Graciosa. Met name watersporten als zeilen en windsurfen zijn erg populair op het eiland. En natuurlijk is ook de onderwaterwereld van Graciosa werkelijk waar prachtig om te ontdekken!

Er zijn helaas geen reizen naar Graciosa. Wilt u er toch graag heen dan kunt u het beste een reis boeken naar Terceira. Vanuit daar kunt u de boot pakken.

 

Residencial Teresinha (Hotel)
Praia da Vitoria, Terceira
8 days
Terceira Mar (Hotel)
Angra do Heroismo, Terceira
8 days
Do Caracol (Hotel)
Angra do Heroismo, Terceira
8 days
Hotel Angra Garden
Angra do Heroismo, Terceira
8 days