De Eilanden: Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de Azoren, en heeft maar 450 inwoners. Het enige plaatsje op dit kleine eiland is Vila Nova do Corvo, dat wordt gekenmerkt door de kronkelige straatjes. Op het eiland wonen voornamelijk boeren en herders.

Vogels spotten op Corvo
Corvo staat internationaal bekend als een perfecte plek om vogels te spotten. Lokale vogels, zoals sternen, pijlstormvogels en Azoren houtduiven, zijn te zien op Corvo. Daarnaast is het eilandje dé rustplek voor trekvogels die zich willen opladen van hun vlucht over de Atlantische Oceaan.

Kaas van Corvo
Indien u de kans heeft, is het de moeite waard om de lokale kaas van Corvo te proeven. Deze kaas rijpt minstens 60 dagen en heeft een sterke, licht pittige smaak.

Eigen vliegveld
Ondanks dat het eiland zo klein is, heeft Corvo wel een eigen vliegveld. Ook is het mogelijk om vanaf Flores een dagtrip te maken naar dit kleine, maar interessante eiland.
Er zijn helaas geen reizen naar Corvo. Wilt u er toch graag heen dan kunt u het beste een reis boeken naar Flores. Vanuit daar kunt u de boot pakken.