De Eilanden

Negen vulkanische stukjes land midden in de Atlantische Oceaan vormen de Azoren. Eilanden met ieder hun eigen sfeer, keuken en landschap. Ze zijn afzonderlijk per ferry of per vliegtuig te bereiken. Wat ze gemeen hebben is het aangename klimaat en de prachtige natuur die verrassend is op alle eilanden. De Azoren zijn ingedeeld in drie groepen van eilanden: Azoren west, bestaande uit Corvo en Flores, de centrale Azoren is de grootste groep met Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa en Terceira. Tenslotte zijn er de oostelijke Azoren; eilanden genaamd Sao Miguel en Santa Maria.

São Miguel

São Miguel staat bekend als het Groen Eiland en is het meest bezochte eiland van de Azoren.

Door de veelzijdigheid van het eiland is São Miguel een fantastische vakantie bestemming. Een bezoekje aan de hoofdstad Ponta Delgada mag niet ontbreken wanneer u dit eiland bezoekt. Maar er is nog zoveel meer moois te ontdekken…. lees meer!

Lees meer

funchal_a

Terceira

Letterlijk het ”derde eiland” aangezien Terceira niet alleen het derde eiland is qua oppervlakte, maar het werd ook nog eens als derde ontdekt.

Het heuvelachtige en groene eiland is werkelijk prachtig en kent tal van hoogtepunten die u niet mag missen! Terceira kent een ruige natuur met prachtige bossen, grotten, bergtoppen en groene heuvels. Niet alleen geschikt voor wandelaars, maar ook avonturiers die lekker sportief bezig willen zijn.

 

Lees meer

terceira

Flores

Het bloemen eiland van de Azoren!

Ontdek het gezellige Santa Cruz en bezoek de 7 kratermeren. Een eiland dat niet overgeslagen mag worden indien u de Azoren bezoekt!

Lees meer

flores

Faial

Het meest westelijke stukje Europa! Faial wordt ook wel het ”Blauwe Eiland” genoemd…

Met een unieke ligging en de prachtige natuur is Faial een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Hier vindt u planten en bomen die u nergens anders tegenkomt..een unieke ervaring!

Lees meer

Faial

Pico

Pico is bekend om haar wijnen. Op het een na grootste eiland van de Azoren vindt u prachtige wijngaarden.

Als je Pico bezoekt mag u Lajes do Pico niet overslaan! Een prachtig gelegen stadje met witgekalkte huisjes. Daarnaast is het ook erg populair om vanuit Pico opzoek te gaan naar de walvissen. De kans dat u ze tegenkomt is erg groot en dus zeker de moeite waard! Ook de vulkaan Pico mag u niet overslaan.

Lees meer

Azoren-Pico-2

Santa Maria

Dit eiland heeft de bijnaam ”het gele eiland”, oftewel ”het eiland van de zon”. En staat vooral bekent om het eiland met de mooiste stranden!

Het was ook nog eens het allereerste eiland dat werd ontdekt en bewoond. Santa Maria is per boot vanuit Sao Miguel te bereiken.

Lees meer

santa maria 2

Corvo

Het allerkleinste eiland van de Azoren met slechts 450 inwoners. Maar de ideale plek voor de vogelliefhebbers! 

Corvo is prima te bezoeken vanuit Flores. Er zijn diverse dagtrapjes naar Corvo en zo ontdek je dit kleine, maar indrukwekkende eiland!

Lees meer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

São Jorge

Het eiland van de historische bouwwerken.

Het eiland is te bezoeken per boot vanuit Terceira.

Lees meer

sao jorge

Graciosa

Het een na kleinste eiland dat vaak wordt overgeslagen door toeristen. Het is echter een ontzettend rustgevend eilandje met een adembenemende natuur! 

Voor prachtige wandelingen door de natuur, watersportactiviteiten en een dagje strand is Graciosa uitermate geschikt! te bezoeken vanuit Terceira.

Lees meer

Graciosa

Fly-drive Azoren: Terceira, Faial, Pico & São Miguel
Faial, Pico, São Miguel, Terceira
11 days
Fly-drive Azoren – São Miguel Hotel Bahia Palace
São Miguel, Vila Franco do Campo
8 days
Fly-drive Azoren – São Miguel Quinta de Santana
Rabo de Peixe, São Miguel
8 days