De Azoren: vogels spotten

De Azoren staan internationaal bekend als een perfecte plek om unieke land- en zeevogels te spotten. Dankzij de ligging van de Azoren, middenin de Noord-Atlantische Oceaan, komen er veel vogels langs die tijdens hun trek door weersomstandigheden de weg zijn kwijtgeraakt. Ook zijn er veel endemische vogelsoorten te vinden.

Spot de zeldzame Azorengoudvink
U kunt op de Azoren één van de meest zeldzame Europese vogels spotten, namelijk de Azorengoudvink. Het natuurgebied Pico da Vara is de enige plek ter wereld waar u deze vogel kunt zien. Met een beetje geluk vindt u ook het Monteiro’s stormvogeltje, één van de meest zeldzame zeevogels in Europa. Daarnaast kunt u andere prachtige vogels spotten, zoals ondersoorten van kanaries, goudhaantjes, vinken en buizerds.

Bezoek de Azoren tijdens de trektijd
Vogels spotten kan op alle eilanden. Maar als u de zeldzame vogels wilt zien, moet u zeker de eilanden São Miguel en Graciosa niet overslaan. Zorg dat u de Azoren bezoekt tijdens de trektijd, wat dan zijn er vanuit alle windrichtingen vogels op de eilanden te vinden.

Wandelen op de Azoren
Vergeet tijdens het spotten ook vooral niet te genieten van de prachtige natuur op de Azoren. De groene kleur overheerst het landschap met hier en daar roze en paarse tinten van azelea’s en hortensia’s. Dit maakt dat u een wandeling op de Azoren niet snel kan vergeten.