De Azoren: surfen

Dankzij de vrijwel perfecte geografische ligging van de Azoren is het een paradijs voor surfers, zowel golfsurfers als bodyboarders, SUP’ers en windsurfers.

Altijd surfen op de Azoren

Op de Azoren kunt u het hele jaar door genieten van de beste golven. In de zomermaanden komen er perfecte golven uit het zuiden, onder andere vanuit tropische stormen bij Zuid-Afrika. En in de winter krijgen de Azoren te maken met stevige golven uit het noorden. Deze constante aanvoer van stroming zorgt ervoor dat u letterlijk altijd kunt surfen.

Zowel voor beginners als gevorderden

Voor elke soort surfer is de perfecte golf te vinden op de Azoren. Dankzij de grote natuurlijke variatie van de eilanden zijn er zowel beach breaks, point breaks en reef breaks te vinden. Dit maakt de Azoren uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Surfscholen op de Azoren

Voor wie het golfsurfen nog niet erg goed onder knie heeft, zijn er verschillende surfscholen te vinden. De meeste scholen bevinden zich op São Miguel. U kunt er groepslessen volgen, maar natuurlijk op persoonlijke lessen. De laatste vorm is vanzelfsprekend iets duurder.

Krijg een indruk van surfen op de Azoren

Bekijk hoe de wereldberoemde ‘big wave surfer’ George McNamara surft op de Azoren en hoe hij meteen de prachtige eilanden verkent.