De Azoren: Geotoerisme

De meest prachtige natuur in ongerepte vorm; van vulkanen tot lavatunnels. Dat is wat u vindt op de Azoren. Kortom, dit is een uitgelezen plek om unieke geografische locaties te bezoeken.

Geboren uit vulkanen
De Azoren zijn geboren uit 1766 vulkanen. 9 daarvan zijn nog steeds actief. De vulkaan op eiland Pico vormt met 2350 meter het hoogste punt van de Azoren en van Portugal. Een klim naar de top van deze berg is een geografische belevenis op zich. Een andere mooie ‘attractie’ is één van de langste lavatunnels ter wereld. De Gruta des Torres is 5 kilometer lang en bevindt zich tevens op Pico.

Grotten bezoeken
Ongeveer 270 grotten zijn open voor bezoek op de Azoren. Deze kunnen het hele jaar worden bezocht onder leiding van een gids en met de juiste uitrusting. In de zomer en lente zijn er vaste openingstijden en de rest van het jaar dient u van tevoren te reserveren. Natuurlijk is een bezoek aan de vulkanische fenomenen in de buitenlucht altijd mogelijk.

Goede uitrusting is belangrijk
Voor het bezoek aan de grotten, maar ook de vulkanische natuur in de buitenlucht, is een goede uitrusting erg belangrijk. Trek vooral schoenen aan waarmee u gemakkelijk kunt wandelen en klimmen. Indien u de grotten in gaat, wordt overig materiaal (zoals helmen en licht) verzorgd door de gidsen.

Meer dan grotten op de Azoren
Naast de vele grotten zijn er nog ongelofelijk veel andere hoogst interessante geografische locaties te bezoeken. Wat denkt u van de ‘rode woestijn’ op Santa Maria? Of de Lagoa Funda op Flores, een uniek landschap met maar liefst 7 kratermeren. Een verblijf op São Miguel, oftwel het ‘groene eiland’, is een belevenis op zich. Voor de geotoerist is een bezoek aan de Azoren een gouden greep!

Video over het geografische erfgoed van de Azoren
Zin om in de stemming te komen? Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van het rijke geografische erfgoed van de Azoren.