De Azoren: Duiken

duiken azorenEr is veel te ontdekken op het land, maar wist u dat er zich ook van alles afspeelt in de wateren rondom de Azoren? Duiken of snorkelen is de ideale manier om er achter te komen wat de Atlantische oceaan allemaal te bieden heeft.

Vulkanische onderwaterwereld

De indrukwekkende diepe zee met aangename watertemperaturen en vulkanische onderwater landschappen maakt een unieke ervaring van het duiken. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en dat zie je onder water ook terug; er zijn thermische velden waar heet water uit spuit.

Ontmoet schildpadden en walvishaaien

Dankzij het heldere Atlantische water (met een indrukwekkend zichtbereik van 30 meter) kunt u zich vergapen aan het rijke onderwaterleven. Wilt u de tandbaars zien, een schildpad ontmoeten, een walvishaai in de ogen kijken, zwemmen met een rog of weten wat er zich nog meer afspeelt in de wateren rondom de Azoren? Duiken is de manier om er achter te komen!

Geschikt voor beginners en gevorderden

Duiken in de wateren van de Azoren is geschikt voor zowel beginners als gevorderde duikers. Op bijna alle eilanden bestaat de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken. En elk eiland is onder water net zo divers als boven water. Dit betekent dat duikers kunnen genieten van het ontdekken van grotten, duiken met haaien of zelfs scheepswrakken uitpluizen. Is duiken toch wat eng de eerste keer? Dan biedt snorkelen ook een geweldige ervaring.