De Azoren: duurzaamste vakantiebestemming 2014

Wilt u een duurzame vakantie ondernemen? Dan zijn de Azoren de meest geschikte keuze! De Azoren vormen namelijk de duurzaamste vakantiebestemming van 2014, volgens het internationale groene toerisme platform Green Destinations.

Hoge score op duurzaamheid van Azoren

De natuurrijke Azoren scoren een 8,9, de hoogste score in de Global Sustainable Tourism Review (GSTR). De GSTR is een algemeen aanvaarde wereldwijde index voor duurzaamheid van bestemmingen. GSTR rapporteert over bestemmingen vanuit het oogpunt van een klant en dat maakt de nummer 1-plaats van de Azoren des te meer speciaal.

Negatieve gevolgen van toerisme voorkomen op de Azoren

Onderzoeker Albert Salman van Green Destinations verklaart in de Volkskrant de hoge score van de Azoren : “Ze hebben een heel goed beleidsplan om de natuur en het cultureel erfgoed te beschermen. Veel negatieve gevolgen van toerisme worden daar voorkomen; de populaire walvissafari’s zijn goed gereguleerd.” Lees meer over walvis spotten.

CO2-uitstoot compenseren

Een kritische noot is wel dat er enkel gekeken wordt naar het groene toerisme op de locatie zelf. Om vanuit Nederland de Azoren te bereiken, moet u gemiddeld 5 uur vliegen. Reizigers kunnen echter wel de CO2-uitstoot van deze vlucht compenseren.

Beleef de natuur van de Azoren

Naast walvissen spotten kun je op de Azoren op veel andere duurzame manieren genieten van de prachtige natuur. Wat dacht u van wandelen door de onnavolgbare landschappen en tegelijk unieke vogels spotten. Voor de sportievelingen is er tevens genoeg te beleven; zoals duiken, surfen en golfen.

Lees het volledige artikel in de Volkskrant

Geniet van een onbezorgde vakantie met een goede reisverzekering. Dit is een wereld op zich, je vindt meer informatie hierover op: www.goedkoopste-reisverzekering.org