Azoren vakanties

Met een vakantie op de Azoren kunt u alle kanten op, maar wat u zeker zult krijgen is prachtige natuur, interessante bezienswaardigheden en heerlijk weer. Voor welk eiland u ook kiest, u kijkt uw ogen uit met de indrukwekkende vulkaanlandschappen en gevarieerde begroeiing. De Azoren zijn dus een ideale bestemming voor mensen natuurliefhebbers die graag wandelen tijdens hun vakantie.

Maar ook sportievelingen kunnen terecht op de Azoren, of natuurlijk daarnaast. Want ook op en onder water is van alles te beleven en te zien. Windsurfen, duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden. En als u het liever droog houdt tijdens uw vakantie, zijn er volop mogelijkheden voor het maken van boottochtjes langs de verschillende eilanden. Misschien zult u zelfs potvissen spotten!

Cultuur op de Azoren

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het eiland Terceira, een van de centrale eilanden van de Azoren. Een bezoek aan dit eiland mag tijdens uw vakantie niet ontbreken want het centrum van deze oude stad staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook op de andere eilanden is genoeg te beleven op cultureel gebied. U vindt de Portugese invloeden overal terug.

Voor wie echt tot rust wil komen tijdens zijn of haar vakantie, zijn de Azoren een regelrechte aanrader. Het leven kent hier namelijk een ander tempo. Het is heerlijk relaxen aan de prachtige zandstranden van Santa Maria. Maar ook langs de meren en lagunes op Sao Miguel vindt u rustige plekken.

Qua eten zit het op de Azoren wel goed. U kunt tijdens uw vakantie genieten van de heerlijke Portugese keuken. Veel vis en en schaaldieren,  recht uit de zee. Vanwege de veelzijdige flora en fauna op de eilanden, is er ook volop variatie in de gerechten. Zo heeft ieder eiland een eigen manier om het voedsel te bereiden. Sao Miguel staat bijvoorbeeld bekend om de octopus die wordt gestoofd in wijn. Op Sao Jorge is het de moeite waard om de lokaal geproduceerde kazen, Queijo da Ilha, eens te proberen.

De Azoren hebben het hele jaar door een aangenaam klimaat. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 18 graden en het wordt er zelden kouder dan 17 graden. In de maanden juni, juli en augustus is het er het warmst en valt er de minste regen. De eilandengroep is het beste te bereiken met het vliegtuig. Vanuit Amsterdam overbrugt u dan circa 3500 kilometer en de reis duurt gemiddeld zo’n 4 uur.

Açorsonho (Appartementen)
Capelas, São Miguel
8 days
Do Caracol (Hotel)
Angra do Heroismo, Terceira
8 days
Fly-drive Azoren – São Miguel – Hotel Matriz
Povoação, São Miguel
8 days
Do Colégio (Hotel)
Ponta Delgada, São Miguel
8 days
Terceira Mar (Hotel)
Angra do Heroismo, Terceira
8 days
Residencial Teresinha (Hotel)
Praia da Vitoria, Terceira
8 days